Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Lenovo A789, A660, A800 Root

Απαιτούμενα
  1. Προτιμώμενο λειτουργικό Windows 7 32bit
  2. Πρόγραμμα Snappea
  3. Πρόγραμμα one click root
https://www.dropbox.com/s/2gsgjj5h9s2upve/oneclickroot.7z

Διαδικασία
  1.  Αρχικά κατεβάζουμε το πρόγραμμα Snappea από τη σελίδα www.snappea.com και το κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας.
  2. Στη συνέχεια συνδέουμε το τηλέφωνό μας στον υπολογιστή και περιμένουμε μέχρις ότου το Snappea βρει και εγκαταστήσει τους drivers του τηλεφώνου μας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναγνωρίσει το μοντέλο του κινητού μας θα μας ζητήσει να κάνει Link με τον συγκεκριμένο υπολογιστή και θα πρέπει να επιλέξουμε Don’t Link.
  3. Έπειτα, αποσυνδέουμε το τηλέφωνο και ανοίγουμε τη Διαχείριση εργασιών στον υπολογιστή (Task Manager) βρίσκουμε την εφαρμογή wandoujia helper και πατάμε να τερματιστεί, ώστε όταν ξανασυνδέσουμε το τηλέφωνο να μην ανοίξει αυτόματα το Snappea.
  4. Μετά ξανασυνδέουμε το τηλέφωνο πηγαίνουμε στον φάκελο oneclick root και τρέχουμε το αρχείο RunMe.bat ως διαχειριστής.
  5. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε μια φορά μόνο το πλήκτρο 1.
  6. Τότε θα εμφανιστεί στο κινητό μας ένα μήνυμα για το αν θέλουμε να κάνουμε Restore και επιλέγουμε Restore My Device. Το τηλέφωνο θα κάνει επανεκκίνηση από μόνο του 2 φορές.
  7. Προσοχή!!! Δεν πατάμε τίποτα ούτε στο τηλέφωνο ούτε στην συσκευή μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  8. Αφού κάνει 2 επανεκκινήσεις, πατάμε οποιοδήποτε πλήκτρο και αποσυνδέουμε το τηλέφωνό μας.
  9. Στο μενού των εφαρμογών θα πρέπει να έχει εμφανιστεί μια καινούρια εφαρμογή που λέγεται SuperSu
  10. Έχουμε πλέον αποκτήσει δικαιώματα Root στο τηλέφωνό μας.

3 σχόλια:

  1. φιλε μου εχω προβλημα με τους drivers. δεν μου το βρισκει το snapea με τιποτα. δοκιμασα τα παντα αλλα δεν το βρισκει καθολου. καποια λυση γιαυτο? εχεις μηπως να μας δωσεις κανεναν οδηγο για το κινητο εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έλειπα λόγω διακοπών. Το snappea θα σου εγκαταστήσει τους drivers ΑΝ εντοπίσει το τηλέφωνο, για το λόγο αυτό σου προτείνω να ελέγξεις τα εξής:

    1) Πολλές φορές κάποιες θύρες λόγω καιρού-φθοράς-ελλιπής τροφοδοσίας μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Δοκίμασε διαφορετικές θύρες USB ή ακόμη και διαφορετικό PC για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.

    2) Έλεγξε το κάλωδιο USB. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς το καλώδιο που ήρθε μαζί με το τηλέφωνο καθώς κάποια κάλωδια (no name συνήθως) μπορεί να έχουν πρόβλημα, στο λέω γιατί μου έχει συμβεί...

    3) Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή USB Debugging. Όταν συνδέεις το τηλέφωνο και ανοίγεις το snappea σου γράφει και την σχετική ειδοποίηση.

    Ελπίζω να βοήθησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως γνωρίζεις αν και πως μπορώ να περάσω ελληνική γλώσσα στο lenovo a660?

    ΑπάντησηΔιαγραφή